Zondag 23 Juni 2024

Alex Roeka

Corbino

Foto:Corbino

Website: www.alexroeka.nl

Biografie

Alex Roeka (1955) werd geboren in Ravenstein, Noord Brabant. Tussen zijn negende en zijn achttiende verbleef hij op verschillende kostscholen, waar zijn liefde voor muziek en poŽzie werd gewekt. Na de middelbare school ging hij psychologie studeren in Nijmegen. Hij onderbrak zijn studie om op een zeesleper te gaan varen. Een jaar later hervatte hij zijn studie in Amsterdam. Daar studeerde hij af en werkte vervolgens enige tijd als psycholoog. Maar de zee trok opnieuw en hij maakte vanuit Singapore enkele reizen op Zuid Oost AziŽ.

Terug in Amsterdam raakte hij in de muziek verzeild en begon Nederlandstalige songs te schrijven en ermee op te treden. In 1996 verscheen zijn eerste cd Zee Van Onrust. Tegelijkertijd ontdekte hij het theater en kreeg, gebaseerd op de cd, een theaterprogramma gestalte.

In 2000 ontving hij voor zijn lied Noem íT Geen Liefde de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 1999. Vanaf dat moment bleven de cdís en theaterprogrammaís elkaar met regelmaat opvolgen.

In 2007 werden zijn verzamelde liedteksten in boekvorm uitgegeven door Nijgh & van Ditmar. In 2008 verhuisde hij naar Antwerpen, waar hij gestaag doorwerkt aan wat inmiddels zijn Muziektheater Van De Autobiografische Stroom is gaan heten.

Voorstellingen

Nachtcafé (2023)

Nieuwe dromen (2022)

Rauwe genade (2019)

En toen ineens (2017)

Voort! (2015)

Gegroefd (2012)

Zachtaardig vergooid (2010)

Beet van Liefde (2009)

Hadeskade (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken