Vrijdag 19 April 2024

Beet van Liefde

Karoly Effenbergen

Foto:Corbino

Startjaar: 2009

Meer info: Alex Roeka

Speellijst: Beet van Liefde

Informatie

‘Beet van Liefde’ van Alex Roeka ging op zondag 12 oktober 2008 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling werd zeer goed ontvangen en het album werd zelfs bekroond met een Edison in de categorie Kleinkunst. Na een succesvolle tournee door Nederland en België is Alex Roeka samen met zijn band ook in dit seizoen weer te zien in de theaters.

Het theaterprogramma en de CD ‘Beet van Liefde’ is de neerslag van de meest ingrijpende periode in het leven van Alex Roeka. Roeka zingt en schrijft met zijn hele hebben en houden, ongepolijst, intiem en hartstochtelijk en dwingt tot indringend luisteren.

Het kan je overkomen. Als het betoverende gif van de verliefdheid éénmaal door je aderen kolkt, is er geen houden meer aan. Geen enkele redelijkheid is nog in staat een halt toe te roepen aan de verraderlijke roes van overgave en hartstocht, die je steeds heviger in beslag neemt. Je bent bereid er heel veel voor op te geven, want je zou jezelf de rest van je leven voor je kop slaan als je deze zeldzame kans zou laten lopen – de inlossing van je diepste verlangens. Je bent in de greep van een goddelijke en tegelijkertijd duivelse macht die groter is dan jezelf.

Het overkwam Alex Roeka begin januari 2007. En samen met de verliefdheid was er de obsessionele drang om alles wat zich tijdens deze verschroeiende maanden voordeed vast te leggen in dagboekaantekeningen, gedichten en Nederlandstalige songs. Alex Roeka gaat ook in dit theaterprogramma niets uit de weg. Hij beschrijft de verliefdheid en wat daarmee gepaard gaat. Het verschroeiende verlangen, de levenslust, de overgave, maar ook de onmacht, de twijfel en de pijn weet hij als geen ander te belichten.

Zoeken