Vrijdag 14 Augustus 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

George Groot

Biografie

George Groot (Edam, 1942) is een Nederlands cabaretier, tekstdichter en een van de oprichters van de cabaretgroep Don Quishocking.

Tijdens zijn studie Nederlands richtte Groot in 1967 samen met Jacques Klters, Pieter van Empelen en zijn vrouw Anke Groot-Petersson cabaretgroep Don Quishocking op. Niet veel later voegde Fred Florusse zich bij de groep en in '68 wonnen ze het cabaretfestival Cameretten.

Hij speelde een soloprogramma en maakte diverse theaterprogramma's met onder andere Jenny Arean, Adelheid Roosen en Haye van der Heyden. Tevens schreef hij teksten voor het theaterprogramma TipTop (over het vooroorlogs Joods amusement) en voor Paul de Leeuw, Lucretia van der Vloot, Doris Baaten, Job Schuring en vooral Jenny Arean. Groot schreef ook een nummer dat in de hitlijsten terecht kwam: Jij en ik, de begintune van het tv-programma Memories. In 1990 ontvangt Groot samen met Adelheid Roosen en Marcelle Meuleman de Prosceniumprijs.

Voorstellingen

SeptemberSong (2015)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken