Maandag 24 Februari 2020

Nina de la Croix

Website: www.ninadelacroix.nl

Biografie

Nina de la Croix (1981) is opgegroeid in Edam, waar zij haar gitarist Maarten Ebbers leerde kennen. In juli 2006 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Haar stage liep ze bij “Joop ter Heul” onder regie van Bruun Kuijt, die ook voor dit programma de artistieke coaching doet.
Ze speelde in de videoclip van De Vliegende Panters “Houdios”, in de serie Shoufshouf Habibi en zong in het achtergrondkoor van Herman van Veen.

In april 2007 stond ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze is een innemende verteller en een krachtige zangeres. Haar sterke liedjes en haar scherpe verhalen maken Nina een poldervrouw die je niet snel vergeet.

Voorstellingen

Bas (2011)

Alles kan kapot (2009)

Het Pleintheater in Amsterdam (2008)

Poldervrouw (2008)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken