Woensdag 19 Februari 2020

Jeffrey Spalburg

Jean van Lingen

Foto:Jean van Lingen

Website: www.spalburg.nl

Biografie

Theater en muziek zijn Jeffrey Spalburg’s twee grote liefdes. Al voor zijn toelating aan de Toneelschool Utrecht was de muziek altijd binnen handbereik. Het was in de Hiphop scene waar MC Jeff (Toen nog onder de naam MC Cocktail) zijn eerste stappen zette als “Master Of Ceremony”. In verschillende (underground) rapgroepen en later in een aantal bands (o.a.The Hipbone Connection en Horn of Plenty) leerde hij de kunst van het MC’en. Later, onder de naam Brothers Of Showbizz presenteerde hij jarenlang met Najib Amhali diverse festivals.

Jeffrey startte naast zijn werk als freelance MC als acteur bij theatergroep Made in da Shade.

Naast acteren begon het schrijven van eigen werk een steeds belangrijkere plaats in te nemen. Eerst werd hij de vaste schrijver van cabaretier Jorgen Raymann, zowel voor zijn drie avondvullende shows als zijn televisieproducties. Sinds 2005 is Spalburg vast verbonden aan het Comedy Café in Amsterdam, waar hij regelmatig te zien is. Hierna begon het te kriebelen; Jeffrey wilde de ultieme combinatie van bedenken, schrijven en spelen omzetten in zijn eigen cabaretvoorstelling. In november 2008 ging zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Brommers Kiek’n in première die hij zo’n kleine honderd keer speelde in zowel Nederland als Suriname. Publiek en pers in het hele land waren unaniem enthousiast over het verhaal van zijn jeugd in Twente en zijn leven van nu in de grote stad. In 2010 volgde Spiekerboks die hij succesvol ook zo’n 100 keer speelde in Nederland en op Curacao, en in 2012 Thuus.

Voorstellingen

Baas (2014)

Thuus (2012)

Spiekerboks (2010)

Brommers kiek'n (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken