Vrijdag 14 Augustus 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en Belgiƫ

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en Belgiƫ afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Sara Kroos

Rogier Veldman

Foto:Rogier Veldman

Website: http://www.sarakroos.nl

Biografie

Sara werd geboren op 5 april 1981 te Wijngaarden Zuid-Holland, op de Dag Des Heeren. Er gingen haar geen broers of zusters voor en deze volgden evenmin. Sara bracht het eerste gedeelte van haar jeugd door op een boerderij in de oerhollandsche polder om rond haar vijfde levensjaar te verhuizen naar de bosrijke omgeving van Nijmegen. Tegen de tijd dat Sara naar de middelbare school ging, kregen haar ouders heimwee naar het platteland en ruilden zij het heuvelachtige Gelderland in voor de weide vlaktes van Zuid Holland. In een klein dorpje genaamd Groot Ammers - onder de rook van Dordrecht - bracht Sara haar hele middelbare schooltijd door. Tegen de tijd dat de adolescentie de kop opstak was Sara reeds verstoten door de locale zwaar christelijke bevolking en genegeerd door de vier niet-christelijke dorpsleden - de kroegbaas en zijn gezin. Wel was daar gelukkig haar sterke band met haar trouwe viervoeter Wanda (een Duitse Herdershond die later in haar eerste programma Honger nog is genoemd in een conference als Wanda de Dikke Hoer, red.), en de zoon van de hamfabrikant uit dezelfde straat, die tot op de dag van vandaag een trouwe vriend is gebleven.

Sara\\\'s eerste tournee-gevoel werd al vroeg ontwikkeld, door de anderhalf uur durende busritten van Groot Ammers naar Amsterdam, om daar van haar zakgeld in het weekend het theater te bezoeken.Na een rumoerige middelbare schooltijd aan de Willem de Zwijger School te Schoonhoven deed Sara auditie op de schrijfopleiding van de toneelschool te Utrecht, werd daar aangenomen om vervolgens drie maanden later tot blijdschap van zowel docenten als van haarzelf weer te vertrekken. Vervolgens heeft Sara korte tijd gewerkt voor de Disney Kinderboekenclub als telefonisch verkoper van prentenboeken en dacht zij haar plek in het leven geheel gevonden te hebben. Toch, op haar 18e levensjaar stapte Sara met wat losse teksten en een stuk of vier akkoorden op de piano De Burcht in Leiden binnen om mee te doen aan de selectie van het Leids Cabaret Festival 2000, en mocht zij door naar de kwart-, halve en finale in de Leidse Schouwburg. Aldaar won zij de publieksprijs en kreeg zij een plek bij het impresariaat van Harry Kies.

Sara deed een korte tournee met het half uur Honger dat zij in Leiden had gespeeld, breidde dit gestaag uit naar een uur en ging in 2001 in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg te Utrecht in premičre met haar debuutvoorstelling Honger. Inmiddels ging zij op zang-, spraak-, schrijf-, piano-, spel-, kook- en rijles en nam regisseuse Jessica Borst haar bij de hand en coach Adelheid Roosen haar bij de vuist. Zij werkten ook met Sara aan haar tweede programma Lam, waarnaast Martijn Breebaart voor de muzikale coaching tekende.

Sara maakte een aantal tv-seizoenen deel uit van het vaste team van de populaire BNN improcomedy serie De Lama\\\'s. Hiermee wonnen zij in 2006 de Televizierring. In die tijd speelde Sara ook haar eigen derde theatervoorstelling Zoetgevooisd, en maakte zij twee seizoenen achtereen deel uit van de Kerstshow van Karin Bloemen.

Samen met Jessica Borst voor regie, Martijn Breebaart op toetsen en Bas Mulder op gitaar, en voor techniek CJ Otten en Pernel van Herpt tourde Zoetgevooisd twee jaar door het gansche land. Zoetgevooisd won de belangrijke cabaretpijs \\\" Neerlands Hoop \\\" in 2007.

In het theaterseizoen 2007/2008 speelt Sara haar nieuwste voorstelling BRIES.
bron: sarakroos.nl

Voorstellingen

Verte (2019)

Zonder verdoving (2017)

Doorgefokt (2015)

Van jewelste (2013)

Voor de leeuwen (2011)

Boheems (2009)

BRIES (2007)

Zoetgevooisd (reprise) (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken