Vrijdag 24 Mei 2024

Lenette van Dongen

ALEK

Foto:ALEK

Website: www.lenettevandongen.nl

Biografie

Na de HAVO volgde Lenette van Dongen een opleiding dansdocente op de Nel Roos dansacademie en startte in 1980 een eigen balletschool. Na de drie jaar lesgeven deed ze auditie voor de Academie voor Kleinkunst, werd aangenomen en verkocht haar school. Na de Academie voor Kleinkunst debuteerde zij in de musical Cabaret in de hoofdrol van Sally Bowles en speelde vervolgens in 1984 in de 1e productie van 'Jeans'. In 1986 tourde ze met Adle Bloemendaal in de show 'Adle in Casablanca' speelde in 1989 haar eerste cabaretvoorstelling Pappenheim met Peter Lusse en Hans van Gelder. Na de succesvolle musical 'Tsjechov' met Boudewijn de Groot kreeg zij een beurs van WVC om in Londen een comedy stage te lopen bij Lenn Lowe.

December 1993 was de premiere van haar eerste solovoorstelling Mag het wat zachter. Deze show werd unaniem lovend ontvangen door de pers. Voor deze voorstelling ontving zij de Pall Mall export prijs.

Verder schreef Lenette sinds 2002 elke maand een column voor het blad Opzij. Deze eerste columns verschenen in de bundel Lenette In het najaar 2008 is er een tweede bundel verschenen Morgen ga ik weer van hem houden. In 2007 maakte zij haar 7e solovoorstelling: Nik, godin van de overwinning welke genomineerd werd voor de Poelifinario. In 2010 volgde 'Hoogseizoen', wederom bejubeld door publiek en pers. In februari 2013 start Lenette met haar 9de solo programma 'Roedel'.

Vanaf november 2012 nam Lenette deel aan het AVRO programma 'MAESTRO' en kwam zij als winnares uit de bus.

In 2015 bespeelde zij pop Izzy voor het Talpa programma POPster en start zij in oktober 2015 met de try-outs voor haar 10de solo programma TEGENWIND.

Voorstellingen

Dat doet ze anders nooit (2022)

Paradijskleier (2018)

Tegenwind (2015)

Roedel (2013)

Hoogseizoen (2010)

Nieuw programma (werkvoorstelling) (2008)

NIK√Č (2008)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken