Zaterdag 27 April 2024

Het is hier een gekkenhuis!

Suzan van de Roemer

Foto:Suzan van de Roemer

Startjaar: 2010

Meer info: Onno Innemee

Speellijst: Het is hier een gekkenhuis!

Informatie

Onno Innemee heeft een manier gevonden om zich te onderscheiden van zijn collega’s en heeft een geheel nieuw genre uitgevonden: een komische klucht compleet met schuivende panelen, slaande deuren en verkleedpartijen.

Vorig seizoen verraste Onno Innemee met het in het leven roepen van de one-man-cabaretklucht. De pers was lovend en het publiek omarmde deze boeiende en grappige theatervorm.
In Wie heeft Onno Innemee vermoord? speelde hij alle personages. Een bijna onmogelijke opdracht door de vele verkleedpartijen, diversiteit aan stemmen en snelheid waarmee het verhaal zich ontrafelde. Het leverde een hilarische voorstelling op.

Maar dit was nog maar het begin. Want in seizoen 2010-2011 speelt Onno Het is hier een gekkenhuis! Een vlucht uit het Koekoeksnest. Onno komt terecht in een psychiatrisch ziekenhuis “Het Koekoeksnest”.
Onno komt net als vorige keer met een ingenieus decor vol deuren. Evenals de verrassende manier waarop hij video in de voorstelling gaat gebruiken. Innemee neemt ook een bonte verzameling aan typetjes mee; typetjes die weten te ontroeren, maar vooral op de lachspieren werken.

Bijvoorbeeld: de mooie verpleegster met ADHD, de intellectuele bewaker, de man die denkt dat hij Youp van ‘t Hek is, de mislukte zelfmoordenaar, iemand met een psychiatrische afwijking waar u nog nooit van gehoord heeft en op veler verzoek de vierdubbel gehandicapte directeur meneer Pompen.

Via internet is Onno verliefd geworden op een verpleegster. Om binnen te komen in deze gesloten inrichting bedenkt hij een plan. Maar hij werkt zichzelf steeds verder in de nesten. Genoeg voor dwaze en komische situaties. Wat het publiek en Onno zich vooral zullen afvragen is: Wie is er nou gek, de gek of de toeschouwer?

Zoeken