Donderdag 18 April 2024

Monkey Business

?

Foto:?

Startjaar: 2010

Meer info: Youssef el Mousaoui

Speellijst: Monkey Business

Informatie

Youssef El Mousaoui bouwt gestaag voort aan zijn carrière. Na televisie-optredens in België bij “De Bovenste Plank”, “Comedy Casino”, “De Rechtvaardige Rechters”, “De Slimste Mens” en “De Show van ’t Jaar”, is de bekendheid van Vlaanderens eerste Marokkaanse stand-up comedian erg groot. Bovendien vertolkt hij ook zijn eerste filmrol in “Los” van Jan Verheyen. Kortom Youssef is niet uit de culturele actualiteit te branden. Voor zijn tweede zaalshow is Youssef inspiratie gaan zoeken bij Darwin. Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? En zijn we nu echt allemaal hetzelfde?

Volgens Youssef speelt de aap een belangrijke rol in het ontstaan van de Marokkaan.
Sterker nog: hij is ervan overtuigd dat Marokkanen gemaakt zijn door apen en zal het publiek uitleggen hoe dat precies in zijn werk is gegaan. Zijn grondige wetenschappelijke studie brengt ook niet alledaagse inzichten over Antwerpen als wereldstad, het verschil tussen de Bronx en Borgerhout, concentratiescholen, het leven zoals het is in de gevangenis en het belang van een goed voorbereid huwelijk.
Bovendien brengt hij enkele merkwaardige feiten aan het licht, zoals dat Kuifje eigenlijk een Marokkaan is…

Verder ontdekt Youssef volop zijn nieuwe levensstijl en vraagt zich af in hoeverre die nu overeenstemt met de levenswijze van de Vlamingen. Ondanks het feit dat hij echt wel geïntegreerd is in de westerse maatschappij, stelt hij zich toch nog een paar vragen. Wie is nu eigenlijk die Sinterklaas? Waarom wordt er gelogen over de afkomst van de kerstcadeautjes? En wat is het nut van alcohol drinken?
Het antwoord op deze vragen én veel meer komt u te weten in Monkey Business!

Zoeken