Donderdag 25 April 2024

Purper 101

Startjaar: 2007

Meer info: Purper

Speellijst: Purper 101

Informatie

Door het enorme succes van 'Purper 100, een vooruitblik' ontstond zowel bij het publiek als bij de spelers de behoefte aan een vervolg.
Vandaar dat Frans Mulder, Erik Brey, Jos Brink, Rop Verheijen en het muzikale talent Marco Braam een splinternieuwe show getiteld 'Purper 101, a purrfect performance' zijn gaan maken. De eerste try-outs vonden plaats in mei 2007.

In augustus is echter na een kort ziekbed, vriend en collega Jos Brink overleden. Een grote schok, niet alleen voor de leden van Purper. De tournee van ruim 100 voorstellingen gaat verder met Jon van Eerd, die het merendeel van de voorstellingen voor zijn rekening kan nemen. Voor een tiental voorstellingen zal er nog een andere speler worden gecast.

De makers/spelers lopen over van de ideeën. Wervelend moet het worden. Gefundeerd op vakmanschap en geďnspireerd door het beste dat de Nederlandse theatertraditie ooit heeft voortgebracht. Of zoals Jos Brink het zei: “Purper is acteurscabaret. En dat is iets wat je nergens vindt. Wij van Purper staan op de schouders van de theaterreuzen van weleer en worden daardoor zelf ook een soort reuzen“.
Waar vind je het nog: zinnig, intelligent amusement op hoog niveau, zonder opzettelijke platvloersheden en banaliteiten, gebracht in een onmiskenbare eigen stijl?”.
Bij Purper!

Zoeken