Vrijdag 24 September 2021

Wees alert

Vanwege het coronavirus is het niet altijd zeker dat voorstellingen in Nederland en België doorgang kunnen vinden.
Controleer daarom altijd de website van het theater voor de laatste stand van zaken.

Marmer en chocola

Startjaar: 2006

Meer info: Karin Bruers

Speellijst: Marmer en chocola

Informatie

Karin Bruers houdt niet van pappen en nathouden. Als pa, hoogbejaard, er eindelijk aan toe is om naar een sterfhuis te gaan, is het natuurlijk niet de bedoeling dat hij met wat frisse lucht en een gezond appeltje weer blosjes op zijn wangen krijgt. Uitvaart NV moet wel zijn diensten volgens de folder leveren, want pa’s huis is al verkocht en de inboedel verdeeld.

Karin Bruers, op de vleugel begeleid door pianist John van Buren, pleit voor zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de burger.
Maar dan wel op de Bruersmanier: kritisch, scherpzinnig en met ongekende humor.

Na haar studie personeelsbeleid vertrok Karin Bruers naar het buitenland om pas na tien jaar weer terug te keren naar Nederland. Ze spreekt daardoor verschillende talen vloeiend, wat haar goed van pas komt bij haar werk als dagvoorzitter, presentator of entertainer bij internationale congressen. Voor Omroep Brabant maakte ze o.a. de tv-serie Het Benkske, wat haar in Brabant meteen bekendheid opleverde als comédienne. Daarna werkte ze mee aan o.a. de Comedytrain, Bonjour Micro, De Parade, Ook Dat Nog, Leed Night Comedy, en Koppensnellers.

Een recent maatschappelijk project van haar hand is de Socialsofa. Een hufterproof design straatbank, als statement tegen de gemeente die bankjes uit het straatbeeld haalde wegens overlast van hangjongeren. Haar sofa’s worden nu geplaatst, binnen en buiten de stadsgrenzen om de sociale cohesie in de maatschappij te verhogen.

Zoeken