Vrijdag 14 Augustus 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Jetty Mathurin

Raul Nijhorst

Foto:Raul Nijhorst

Website: www.jettymathurin.nl

Biografie

Jetty Mathurin (1951, Paramaribo) is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ’80 maakt Jetty een carrièreswitch naar de theater- en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als Faja, De Koningin van Paramaribo, Mathurin Meets Music en de Vagina Monologen.

Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie Vrouwenvleugel, winnaar van de Televizierring 1994. Ook heeft de actrice rollen in Oppassen, Bradaz, Costa, Baantjer, Blauw Blauw, Otje en Klokhuis. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film Madame Jeanette, de bekroonde korte film You II en Dag. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm Oma is gek! die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse.

Jetty heeft ook diverse onderscheidingen ontvangen. De Pall Mall-prijs met de Comedytrain, de Televisierring met Vrouwenvleugel, de Cosmic Award, de Tai Ai Award, een onderscheiding van de gemeente Cuijk en Jetty is ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving zij een onderscheiding van de Surinaamse regering uit handen van president Venitiaan. Zij werd hierbij Ridder in de orde van de gele ster.

Voorstellingen

De Overdracht (2017)

Stanley (2016)

#LOL (2015)

ConsulTAANTE (2012)

Jetty Jubileert met liefde en overvloed! (2010)

Zeven (2007)

H.M. regeert (reprise) (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken