Maandag 24 Februari 2020

Jenny Arean

Website: www.jennyarean.com

Biografie

In april 1960 debuteerde ze bij het ABC-cabaret van Wim Kan. Haar eerste rolletje is in "De kamerlinde". Met Corrie Vonk in een grote bloempot, bladeren aan het hoofd gestikt. Later krijgt ze hoofdrollen in musicals als "Er Valt Een Ster" en "Vadertje Langbeen".

In 1977 wordt het duet "Vluchten Kan Niet Meer" met Frans Halsema een grote hit.

Op aanraden van Ischa Meijer besluit ze om soloprogramma's te gaan maken. "Het talent dat je hebt moet ten volle aan bod komen", had Ischa Meijer gezegd. "Iedereen wil voor jou schrijven." Haar eerste solotheaterprogramma, "Gescheiden Vrouw Op Oorlogspad", speelt ze in 1985. Voor dit programma ontvangt ze de Johan Kaart Prijs en de Scheveningen Cabaret prijs. Daarna volgen de voorstellingen "Voorts Gaat Ie Weer (1986)", "Neem je een apie voor me mee (1988)" en "Het Huishoudsyndroom" (1991).

2006 was een jaar zonder een grote rondreizende voorstelling langs de theaters. Dit jaar heeft ze meegespeeld in de remake van "'t Schaep met de 5 Pooten". Jenny kroop in de huid van Riek Balk, de vrouw van Arie, die af en toe op de wasserette van tante Door past.

Voorstellingen

Jenny Arean en Marijn Brouwers (2015)

Jenny Arean in concert (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken