Donderdag 27 Januari 2022

Jan Rot

Website: www.janrot.nl

Biografie

Liefde voor muziek en de drang jezelf steeds opnieuw uit te vinden, dat drijft zanger Jan Rot. Najaar 1977 begon zijn carrière.

In 1982 verscheen zijn solodebuut: Single, en met drie opeenvolgende hitjes als 'Counting Sheep', Bobby Roger & Eileen en Koh-I-Noor en een lange tour samen met Fay Lovsky en begeleid door de voormalige Toekomst van Bram Vermeulen vestigde hij zijn naam.In 1984 volgde het album Rot & Roll met de broertjes Martin en Roy Bakker en onder meer een lange tournee in het voorprogramma van Golden Earring. In 1987 verscheen nog Rot, Warm & Tender, waarvoor Jan praktisch alles zelf bespeelde.

De jaren negentig begon met zijn omschakeling naar het Nederlands als zangtaal, en de overstap van het popcircuit naar het theater. Met opeenvolgende albums en theaterprogramma's bouwde hij een eigen sfeer en publiek op. Boudewijn de Groot roemde 'Schout bij Nacht' als een van de mooiste Nederlandse albums ooit gemaakt. De tweede helft van de jaren '90 ontdekte Jan de lol van liedjes vertalen, speelde voorstellingen met andere mensen en startte met het persoonlijke 'Meisjes' zowel op cd als op de planken de zoektocht naar 'de vrouw voor de rest van mijn leven.'

September 2015 verschenen cd en show "Jong & Veelbelovend", waarin Jan met eigen liedjes en vertalingen uit die tijd terugkeert naar zijn jaren zeventig. Klik hier voor de speellijst. Vanaf januari is hij te zien in "Chez Brood" een muziektheaterstuk over Hollands grootste poplegende, met o.a. Stefan Rokebrand als Herman, Owen Schumacher als Bart Chabot en Jan achter de piano.

Voorstellingen

Ok boomer (2021)

Alle tijd (2020)

O ja! (2019)

Het beste (2018)

Sex & Drugs & Rot & Roll (2017)

Jong & Veelbelovend (2015)

Kampvuur (2014)

Nummer 1!!! (2013)

De grote Jan Rot show (2012)

Ik hou van jou (2011)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken