Zondag 16 Februari 2020

Matroesjka

Maartje Strijbis

Foto:Maartje Strijbis

Website: www.matroesjkaspeelt.nl

Biografie

MATROESJKA (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is het technocabaretduo van Nederland. Technocabaret? Ja, dikke beats met harde grappen, dus. Ze zappen moeiteloos van typetje naar typetje in vlijmscherpe sketches en zingen onderweg de longen uit hun lijf.

Lisa en Janneke leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. In 2014 wonnen ze op beestachtige wijze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. En met het nummer #Imalive werden zij genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs 2015, de prijs voor het beste theaterlied van het seizoen.

Hun eerste avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees kwam glansrijk door de keuring. ‘Een energiek en stampend debuut’, vond NRC. ‘Het programma zit vol originele, gekke vondsten’, schreef de Telegraaf. Matroesjka is bekend van hun scherpe liedjes over de actualiteit in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelde festivals als Lowlands en Zwarte Cross plat.

Voorstellingen

Strijdt (2019)

Brainwash (2016)

Eeuwig vlees (2015)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken