Maandag 24 Februari 2020

Madelijne Kool

Website: www.madelijnekool.nl

Biografie

Madelijne schrijft van jongsaf aan verhalen en liedjes, werkte op haar 15e in de weekenden voor het TV programma Club Veronica Kids. Op haar 16e won ze de Lees Je Knetter wedstrijd van de Vara en werd haar eerste verhaal uitgegeven. Ze ging studeren in Leiden en studeerde af in de communicatie-wetenschappen aan de UVA. Tijdens haar studie zong/speelde ze bij het Leidsch Studenten Tooneel en in de musical ‘Nu of Nooit’ van Jos Brink en Frank Sanders. Ze werkte een seizoen als stewardess bij de KLM, liep stage bij Heineken en trouwde met Bart Merkus. Ze ging werken in de reclame bij o.a. JWT en DDB als copywriter, zong in diverse popbandjes en won verschillende reclameprijzen (o.a. zilveren Effie voor Friesche Vlag en een gouden Effie voor de Lassie campagne). Ze richtte haar eigen reclamebureau op en stapte daar eind 2013 uit.

Na in ‘De Geluk App’ avond aan avond verkondigd te hebben dat je in je leven ‘dingen moet doen waar je gelukkig van wordt’ was ze er klaar voor om ‘artiest, songwriter en conceptmaker’ op haar visitekaartje te zetten. En ze is en blijft natuurlijk moeder die gek is op haar 4 dochters.

Najaar 2014 is Madelijne gestart met de try outs van haar liedjes/cabaretprogramma ‘Kool aan de Gang’ voor ‘iedereen die heel veel moet en alles wil’. Eind 2014 staat haar album met eigen nummers in de planning. Die kan ze dan mooi laten horen tijdens de première van ‘Kool aan de Gang’ op 17 januari 2015 in het Singer Theater in Laren.

Voorstellingen

We moeten ergens beginnen (2020)

HahaHandleiding (2018)

Wake Up Kool (2016)

Kool aan de Gang met Geluk (2014)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken