Donderdag 14 November 2019

De Partizanen

Website: www.departizanen.nl

Biografie

Twee comedians besloten hun krachten te bundelen en vormen sinds 2012 een duo: De Partizanen. Een half jaar later wonnen zij jury- en publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival 2013.

De jury noemde de Partizanen een oorspronkelijk en authentiek duo dat met groot gevoel voor taal onze tijdsgeest belicht; mentaal en droogkomisch en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar.

Thomas Gast en Merijn Scholten nemen je mee op een rij-tour langs de velden en landerijen in het prachtige gebied dat Geen Stand-Up Comedy heet.

Thomas Gast (1983) is 24 als hij zich meldt bij Comedytrain. Hij doet auditie en wordt meteen aangenomen. Hij speelt in Toomler, gaat mee met de talententour en speelt op onder andere Lowlands. Maar zijn komische talent uit zich niet alleen op het podium: hij werkte achter de schermen mee aan de Daily Show van Jan Jaap van der Wal en aan Dit Was het Nieuws. Met Merijn Scholten maakte hij de tragikomische documentaire Alles voor de Lach, over oud Comedytrain comedian Rob van Liempt.

Merijn Scholten (1983) studeerde zeven jaar aan de Rijks Universiteit Groningen: Kunstmatige Intelligentie, Bedrijfskunde en Radio- en Televisiejournalistiek. Tijdens deze laatste studie doet Merijn een wilde gok en stapt het podium op. In 2007 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, in februari 2008 doet hij auditie voor Comedytrain en wordt meteen aangenomen. Hij schreef voor Dit Was Het Nieuws, maakte deel uit van het cabaret van Spijkers Met Koppen op radio 2 en was wekelijks in Toomler te bewonderen.

Voorstellingen

Het leven an sich (2018)

Welkom in Partizaniƫ - kersteditie (2017)

Welkom in Partizaniƫ (2016)

De Partizanen (2014)

Een Komische Verfrissing (2013)

Voorprogramma Lebbis (2012)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken