Vrijdag 14 Augustus 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en Belgi├ź

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en Belgi├ź afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Hans Teeuwen

Alek (@houseoforange)

Foto:Alek (@houseoforange)

Website: www.hansteeuwen.tv

Biografie

Hans Teeuwen kreeg landelijke bekendheid toen hij in 1991 samen met Roland Smeenk het cabaretfestival Camaretten won met de show Heist. Een jaar na deze prijs, en voordat deze show als avondvullend programma kon gaan toeren, kwam Smeenk om bij een auto-ongeluk. Teeuwen ging verder als soloartiest.

Hans Teeuwen maakte zijn debuut als soloartiest in 1994 met de show Hard en Zielig. Begonnen in het clubcircuit, staat de cabaretier aan het einde van de reeks voorstellingen voor grote zalen te spelen.

De tweede show volgt in 1995: Met een Breierdeck. Het is een verzameling schetsen van een breed emotioneel spectrum, uiteenlopend van speelse sciencefiction tot orgastisch geweld. De speellijst van Met een Breierdeck wordt niet voltooid. Teeuwen heeft te kampen met oververmoeidheid en moet het laatste deel van de tournee afzeggen. Enkele jaren van bezinning volgen. Zijn hoofdrol in de film Jezus is een Palestijn is Teeuwens eerste ontmoeting met het maken van een film. Een samenwerkingsproject met Pieter Bouwman, getiteld Mannen van de Radio, verschijnt op CD. Het is een selectie uit de reeks ge´mproviseerde, absurdistische dialogen, opgenomen voor het radioprogramma De Avonden in de periode 1995-1997.

In 2000 is Teeuwen terug met zijn derde soloshow: Trui. Hoewel de succeselementen van de oude Teeuwen nog aanwezig zijn, is de sfeer van de show een andere dan van de twee voorgaande. Minder dan in Met een Breierdeck, bijvoorbeeld, ligt het accent op geweld. Het absurdisme is eerder lieflijk en de typetjes zijn vaker twijfelaars en minkukels dan maniakken.

Intussen heeft Teeuwen kennisgemaakt met cartoonist Gert-Jan van Leeuwen, beter bekend als Gummbah. Samen met Pieter Bouwman spelen ze in het najaar van 2000 en het voorjaar van 2001 een reeks voorstellingen in het Betty Asfalt Complex. De voorstellingen worden bewerkt tot de televisieserie Poelmo, Slaaf van het Zuiden (Voor meisjes die van dieren houden).

De vierde soloshow Dat dan weer wel in 2001 is de minst abstracte. Hoewel het absurdisme nog steeds een aanzienlijk onderdeel uitmaakt van de show, bevat deze show ook enkele sketches die niet zouden misstaan in de show van een maatschappelijk geŰngageerd cabaretier.

In 2003 volgt de show Industry of Love. Het verschil met met name de eerste drie shows is dat het absurdisme eerder lichtvoetig dan tragikomisch is.

In 2005 gaf Teeuwen te kennen dat hij zal stoppen met het geven van cabaretvoorstellingen. Eind 2005 presenteerde hij zijn eerste film, de lolomoviola Masterclass, een halfge´mproviseerde productie met onder meer Peer Mascini en Pierre Bokma, waarin de acteurswereld op de hak wordt genomen.

Eind 2006 maakte Teeuwen een succesvolle carriereverandering van cabaretier naar jazzzanger van nummers uit het Great American Songbook en keert daarmee terug in de theaters. Eind 2007 kwam een DVD op de markt genaamd \"Hans Teeuwen Zingt\". De band van Hans Teeuwen bestaat, naast Hans Teeuwen zelf, uit de volgende personen; Jesse van Ruller (gitaar),Benjamin Herman (altsax), Ruben Hein (piano), Kasper Kalf (bas) en Joost Kroon (drums). Samen met zijn band maakt Hans ook eigen nummers.

Teeuwen is gaan optreden in het buitenland. Engelstalige optredens half 2007 op het Fringe Festival in Edinburgh leidden tot optredens in London en werden met groot enthousiasme ontvangen.

Het nieuwe podium van Hans in Nederland werd vanaf mei 2008 zijn website www.hansteeuwen.tv, een online tv-kanaal met filmpjes van en met Hans Teeuwen e.a.

bron: hansteeuwen.tv

Voorstellingen

Nou lekker dan (2020)

Echte rancune (2016)

Spiksplinter (2011)

Edinburgh 2010 (2010)

Edinburgh 2009 (2009)

Tour GB (2009)

Hans Teeuwen zingt (2008)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken