Vrijdag 26 April 2024

Dorine Wiersma

Website: www.dorine.info

Biografie

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten en was zij als gitarist werkzaam in diverse ensembles en bands. In 1999 ging het roer om en schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire. Samen met Barbara Tiggeler maakte zij haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia als het duo De Doos. Zij behaalden in het jaar 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelden op de Parade, op Curacao en toerden tot 2002 door het land. Daarna ging Dorine alleen verder. Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival.

Ze maakte de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine en Zei Ik Dat? In 2009 kreeg zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen.

Voorstellingen

Vlieg op! (2021)

Gaan we katten? (2017)

D&A (2014)

Zei ik dat? (2012)

Goed zo, Dorine (2010)

Rustig blijven (2008)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken