Woensdag 27 Mei 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse

Biografie

Frank van Pamelen
Cabaretier, tekstschrijver, plezierdichter, presentator

In het seizoen 1996/1997 debuteerde Frank van Pamelen met zijn avondvullende programma Jongleren. Met een fragment uit dit programma won hij de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met zijn volgende cabaretprogramma’s (Planken Wambuis en Voorspel) vestigde hij zijn reputatie als de taalvirtuoos met de eigenzinnige logica.

Enkele kwalificaties uit de pers: \\\"Staat als een huis” (Telegraaf), \\\"Taaljongleur\\\" (de Volkskrant), \\\"Woordkunstenaar\\\" (Trouw) \\\"Tovert met woorden zoals Johan Cruijff dat met de bal kon\\\" (Algemeen Dagblad).

Daarnaast presenteerde Frank in de Nederlandse theaters De Plezierdichters, muzikale dichtavonden met o.a. Driek van Wissen, Kees Torn, Marjolein Kool, Jan Boerstoel en Pieter Nieuwint. In 2002 mondde dit uit in de De Open Dichtshow: een hilarisch interactief cabaretesk rijmfestijn, samen met Jan J. Pieterse, met elke avond een andere muzikale gast.

In 2005 kreeg hij – in navolging van o.m. Drs P. en Ivo de Wijs - de prestigieuze Kees Stipprijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor light verse.

Naast de theatervoorstellingen schreef en schrijft Frank teksten voor radio, televisie, theater, dag- en weekbladen en speciale gelegenheden. Teksten voor programma’s als ‘Theater van het Sentiment’ en ‘Ook Dat Nog’, liedjes voor o.m. VOF De Kunst, vaste columns voor Brabants Dagblad en Natuur & Milieu, en sinds jaar en dag elke week in het dagblad Trouw zijn berijmde commentaar op de politieke actualiteit. Verder heeft hij vier boeken op zijn naam staan, drie musicals, twee cd’s en één radioprogramma: van 2005 tot 2007 presenteerde hij elke zondagochtend het populaire VARA-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

De teksten uit de eerste twee theaterprogramma\\\'s zijn gepubliceerd in zijn boekje Min 9 en min 10 (Novella \\\'98). Gedichten en liedteksten staan in Dat lijkt warempel Sandelhout (boek plus cd, Nijgh & Van Ditmar ‘03). De politieke gedichten uit Trouw zijn gebundeld in De generaalpardondemocratie (Nijgh & Van Ditmar ’04). En met Kees Torn, Ivo de Wijs en Driek van Wissen schreef hij de berijmde doktersroman Zuster Mieke (Nijgh & Van Ditmar ’05. Bovendien maakt hij ook kinderboeken: o.m. Het Dierenfeest van Fiep Westendorp (CPNB, kinderboekenweek ‘06) en Lotje Snotje (Zwijsen ’07).

Liedjes van Frank staan op de Cabaret-cd\\\'s Maartse Buien (‘97) en Van De Gekken: Cabaret Nu (deel 1 ‘98 en deel 2 ‘01), en diverse Luistervink-cd’s (sinds ’04). Daarnaast verscheen Het Ultieme Terugblik (‘99), een cd waarop hij met Mike Boddé, Kees Torn en Matthias Giesen een absurd overzicht geeft van de gehele wereldgeschiedenis tot nu toe.

Jan J. Pieterse
Samen met Frank van Pamelen toert Jan J. Pieterse door het land met De Open Dichtshow. Verder is hij:

Presentator van de rondreizende theatervoorstelling Cabarestafette

Columnist en theaterjournalist voor o.a. Haarlems Dagblad

Programmeur/spreekstalmeester van Stadsschouwburg Haarlem en het diner-cabaret Cultuur met mes & vork

Tekstdichter
Jan J. Pieterse combineert het presenteren met voorlezen uit eigen werk. Dat bestaat uit puntdichten en one-liners. Er verschenen 12 bundels van zijn hand.

Entr’acte
als entr’acte (puntdichter) of presentator is Jan J. Pieterse inzetbaar voor symposia, congressen en festiviteiten in het bedrijfsleven.

Voorstellingen

Talk (2017)

Mannen van taal (2011)

Frank en Jan schrijven geschiedenis (2009)

De Open Dicht Show (deel 2) (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken