Donderdag 18 April 2024

Gevoel voor humeur

Startjaar: 2010

Meer info: Intgeniep

Speellijst: Gevoel voor humeur

Informatie

Intgeniep is terug! Eens waren ze finalist van het Leids Cabaret Festival, winnaar van de publieksprijs van het Humorologieconcours 2009, absurd, rebels, muzikaal, gelaagd, verfijnd, onvoorspelbaar en beleefd. Maar nu!... Maar nu!... Ook! Bij Intgeniep is niets wat het lijkt. Met vaart, trefzeker acteer- en zangwerk en goed gevoel voor timing wordt vrijwel elke scène en ieder liedje tot ver in het absurde getrokken. De verbazing, het stekelige venijn of juist de bevrijdende lach zit daarbij in de staart.

Met “Gevoel voor humeur” bereiken de 3 weer ongekende absurdistische hoogtes, laagtes en andere dimensies. Heerlijke infantiliteiten – waarvan je niet wil geloven dat ze doordacht zijn – worden afgewisseld met stevige strepen muzikaal trioschap.

Maatschappijkritiek komt op tv, filosofie vind je in boeken, en over de bloemetjes en de bijtjes had men het al vaker. Na rijp beraad van Intgeniep zal ook deze voorstelling weer over niets gaan, of toch bijna niets. Beslist u zelf maar. Geleid door stemmingswisselingen schommelen ze weer van de hak op de tak. En springen ze per ongeluk naast de hak, komen ze toch weer op de tak terecht.

‘Gevoel voor humeur’ is geblazen lachen, maar dan omgekeerd. Ofzo.

Zoeken