Vrijdag 19 April 2024

Zangzaad

Startjaar: 2008

Meer info: Kasper van Kooten

Speellijst: Zangzaad

Informatie

Sinds 1985 speelt Kasper in bandjes. Hij componeerde de herkenningstune voor All Stars, maakte de muziek voor de serie Toscane, drumde bij Acda en de Munnik en de Vliegende Panters, produceerde albums voor Lucretia van der Vloot en Mumtaz Jafri. Sinds 2003 schrijft en zingt hij zijn eigen platen waarvan ZangZaad de 4e en nieuwste is (november 2006).

In het gelijknamige liedjesprogramma Zangzaad (voer om te zingen) worden alle nummers die Kasper tot nu schreef samen met zijn vaste band op bijzondere wijze vertolkt. De hit Mooie Blouse klinkt als nooit tevoren. Het geheel wordt door Kasper op de voor hem kenmerkende wijze verbonden: met een sterk verhaal, een losse grap of een stevig gebaar. Net als in zijn cabaretprogramma’s Lijfspreuk en Geestdrift, maar nu volledig muzikaal! Naast veel nieuw werk zullen ook alle liedjes uit zijn 2 cabaretshows voorbij komen.

Het moest er van komen: een avond waarop Kasper alleen maar zingt en muziek maakt. Een droom. Een bijzondere avond met een geboren liedjesschrijver. Voor zijn CD’s ontving Kasper uit handen van Henny Vrienten in 2005 een Zilveren Harp.

Zoeken