Donderdag 24 Mei 2018

Maurice Hermans

Nicole Jagerman

Foto:Nicole Jagerman

Website: www.mauricehermans.eu

Biografie

In Canada voegt hij zich bij zijn vader, Toon Hermans, die een korte tournee maakt door Canada met zijn One Man Show. Daar komt hij voor het eerst in aanraking met het theater en hij besluit dan ook om in dit vak zijn geluk te vinden. Hij blijft ook in Nederland en BelgiƎ zijn vader vergezellen op diens zo succesvolle theaterloopbaan.

Maurice assisteerde zijn vader op alle fronten. Zo reed hij jarenlang de vrachtauto van de show in alle vroegte naar weer een nieuwe schouwburg en naar vrijwel alle theaters in Nederland en Vlaanderen. Hij maakte licht- en geluid regieschema's, presenteerde zich in 1973 als aangever naast Toon op het podium inclusief Noormannenhelm, wierp zich op het persoonlijk management van de show en last but not least manifesteerde zich als niet onverdienstelijk zanger in het voorprogramma 'Theater Pittoreske Mecaniek' van de One Man Show 1988 samen met Gemma van Eck en Dick Rienstra.

In 1991 schreef Maurice zijn boek Mijn Vader uitgegeven bij uitgeverij de Fontein, Baarn en werd hij samensteller van een Liber Amicorum t.g.v. de 75e verjaardag van Toon Hermans. Een verjaardag, die spectaculair werd gevierd in het met 16.000 toeschouwers gevulde Antwerpse Sportpaleis. De Vara televisie en de BRT maakten een registratie van deze grote show, waarin een hommage werd gebracht aan de man die vele miljoenen Nederlanders en Vlamingen, deed huilen van het lachen, maar ook kon ontroeren.

Maurice is het artistieke en creatieve brein achter de schermen van de Stichting Toon Hermans en adviseur van produkties van de Toon Hermans BV.

Maar Maurice Hermans is meer dan alleen maar de zoon van. Hij geeft lezingen over zijn vader op scholen, verzorgingshuizen en is meestal woordvoerder van de Stichting bij feestelijke evenementen.

Voorstellingen

Toon liedjesman (2017)

Zo'n Toon (2015)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of anderen aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit word als een service aangeboden, maar het kan zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken