Zondag 21 Oktober 2018

Dorine Wiersma, Johan Hoogeboom en Jan J Pieterse

Geert Gratema

Foto:Geert Gratema

Biografie

Wedstrijdje?! is een wedstrijd met een knipoog. Een strijd tussen de beste zangkelen en praatmonden. Het vaste team bestaat uit de cabaretiers Dorine Wiersma en Johan Hoogeboom en puntdichter Jan J. Pieterse. Elke voorstelling wordt het vast team bijgestaan door de gastspeler: een cabaretier, muzikant of acteur.

Dorine Wiersma schreef teksten en muziek voor andere artiesten en was als gitariste werkzaam in diverse ensembles en bands. Vanaf 1999 schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire. Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival en daarna maakte zij diverse programmaís. In april 2009 ontving zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2008: Stoute Heleen.

Jan J. Pieterse is puntdichter en combineert zijn presentaties met voorlezen uit eigen werk. Er zijn inmiddels 16 bundels van zijn hand verschenen (waaronder Twitter.dichten www.puntdichter.nl). Hij is vaste presentator van Cabarestafette en Cultuur met mes & vork en speelt met Frank van Pamelen de theatervoorstelling Mannen van Taal. Daarnaast is hij werkzaam als theaterjournalist (Haarlems Dagblad).

Voorstellingen

Wedstrijdje (2012)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of anderen aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit word als een service aangeboden, maar het kan zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken