Vrijdag 19 April 2024

Jochem Myjer

Foto Ester Gebuis Beeld Sjoerd van Heumen

Foto:Foto Ester Gebuis Beeld Sjoerd van Heumen

Website: www.jochemmyjer.nl

Biografie

Cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden.

In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is twintig jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de Eerste Prijs. Reden voor Jochem om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten. In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show Gegabber in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land. Met zijn daarop volgende shows Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve verwerft hij steeds meer faam vanwege zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen. Halverwege de try-outs van zijn show Even Geduld Aub! (2011), wordt er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat Jochem gelukkig weer gezond op het podium. Niet lang daarna gaat Even Geduld Aub! alsnog in première en wordt de voorstelling overladen met lovende recensies.

Naast zijn werk in het theater, presenteerde Jochem in het verleden verschillende radioprogramma’s. Sinds 2009 behoort hij tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal. Leiden is de stad waar Jochem met zijn gezin woont; een stad die door hem erg geliefd is. Zo steunt hij veel Leidse goede doelen en bracht hij in 2014 een ode aan de stad met zijn hit LaLaLa Leiden. En de liefde is wederzijds: in 2009 werd hij bekroond met een erepenning van de stad.

In november 2014 wint Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een twee jaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin.

Voorstellingen

Net alsof (2023)

Adem in, adem uit (2016)

Even Geduld AUB (2011)

De rust zelve (2007)

Yeee-haa! (reprise) (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken